Aldo Rossi Associati

 

In 1992 hebben Aldo Rossi (+1997) en Alfredo De Gregorio voor het eerst samengewerkt voor de renovatie van het Oud Gasthuis in Hasselt. Samen realiseerden ze nog andere projecten zoals de Hasseltse Groene Boulevard, de Leuvense Philipssite en de Sluisberg in St.-Truiden. In 1993 organiseerde Alfredo De Gregorio samen met Jan Hoet een tentoonstelling over het volledige oeuvre van Aldo Rossi.
Alfredo De Gregorio : “Ik heb Aldo voor het eerst ontmoet via een gemeenschappelijke Italiaanse kennis. Die stelde dat we mekaar móesten zien. Wij gingen ons goed verstaan, zei hij. Hij had het helemaal bij het rechte eind. Dat was in de zomer van 1990. Werken met Aldo was een puur plezier. Hij heeft ons denken over architectuur en de stad in het bijzonder, erg beïnvloed.”
Het overlijden van Aldo in 1997 kwam als een grote schok voor ons allen. Zijn naaste medewerkers, (v.l.n.r) Max Scheurer, Marco Brandolisio, Giovanni Da Pozzo en Michele Tadini zetten het gedachtengoed van Aldo Rossi verder, eerst onder de naam Aldo Rossi Associati, nu Arassociati.